Andorra staat bij veel mensen bekend om de skigebieden én het belastingvrij winkelen. De skigebieden zijn niet duur en de omgeving is met de vele bergen, rotsformaties en (in de zomers) veel groen zeker geen straf om naar te kijken. Het land ligt middenin de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje.

Hoofdstad     Andorra la Vella
Taal     Catalaans
Valuta     Euro (€)
Landnummer     00376 / +376
Noodnummer     112
Hoogste punt     2.943 m (Pic de la Coma Pedrosa)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Andorra

Als je 90 dagen of korter in Andorra blijft, heb je geen visum nodig. Je moet dan wel een identiteitskaart of een paspoort hebben dat tijdens je gehele verblijf geldig is. Daarnaast moet je ook een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming kunnen laten zien.

 

Meer informatie kan je bij de ambassades en consulaten van Andorra krijgen.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Andorra.

Vlag Andorra Dutchies Abroad

Budget

 

Het prijsniveau ligt gemiddeld een stuk lager dan in Nederland of België. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. Dat geldt zeker voor de toeristische bestemmingen in het hoogseizoen.

Budget €50,- per dag
Standaard €65,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels of andere accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Kom je naar Andorra om van de prachtige natuur te genieten? Dan kun je het land het beste in mei, juni, september of oktober bezoeken. De zomermaanden zijn, ondanks de hoge ligging, vaak erg warm. Kom je om te wintersporten? Dan kun je er van december tot en met april terecht. Er is een aantal sneeuwzekere bestemmingen, zoals het skigebied Pas de la Casa en Soldeu-el Tarter.

Ook handig om te weten

Rechtstreeks naar Andorra vliegen is vaak erg duur. Goedkoper is het om bijvoorbeeld naar Toulouse in Frankrijk of Barcelona in Spanje te vliegen. Vanaf daar kun je een auto huren of met het openbaar vervoer naar Andorra reizen.

Artikelen over Andorra