Andorra staat bij veel mensen bekend om de skigebieden én het belastingvrij winkelen. De skigebieden zijn niet duur en de omgeving is met de vele bergen, rotsformaties en (in de zomers) veel groen zeker geen straf om naar te kijken. Het land ligt middenin de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje.

Hoofdstad     Andorra la Vella
Taal     Catalaans
Valuta     Euro (€)
Landnummer     00376 / +376
Noodnummer     112
Hoogste punt     2.943 m (Pic de la Coma Pedrosa)
Visum     Voor Andorra heb je geen inreisvisum nodig als je hier maximaal 90 dagen blijft. Je moet dan wel een paspoort of een nationale identiteitskaart hebben die tijdens je gehele verblijf geldig is, en een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.
Vaccinaties     Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Andorra.
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Andorra.

Vlag Andorra

Budget

In Andorra ligt het prijsniveau gemiddeld een stuk lager dan in Nederland of België. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. Dat geldt zeker voor de toeristische bestemmingen in het hoogseizoen.

Budget €50,- per dag
Standaard €65,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels of andere accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Kom je naar Andorra om van de prachtige natuur te genieten? Dan kun je het land het beste in mei, juni, september of oktober bezoeken. De zomermaanden in Andorra zijn, ondanks de hoge ligging, vaak erg warm. Kom je om te wintersporten? Dan kun je van december tot en met april in Andorra terecht. Er is een aantal sneeuwzekere bestemmingen, zoals het skigebied Pas de la Casa en Soldeu-el Tarter.

Ook handig om te weten

Rechtstreeks naar Andorra vliegen is vaak erg duur. Goedkoper is het om bijvoorbeeld naar Toulouse in Frankrijk of Barcelona in Spanje te vliegen. Vanaf daar kun je een auto huren of met het openbaar vervoer naar Andorra reizen.

Artikelen over Andorra

Pin It on Pinterest