Armenië is een land in de voormalige Sovjet-Unie. Het ligt ingeklemd tussen Turkije, Iran, Rusland, Georgië en Azerbeidzjan en is een mooie bestemming voor liefhebbers van bergen, bossen en ander natuurschoon.

Hoofdstad     Jerevan
Taal     Armeens
Valuta     Armeense Dram (AMD)
Landnummer     00374 / +374
Noodnummer    

Politie: 102

Ambulance: 103

Brandweer: 101

Hoogste punt     4.090 m (Aragats)
Visum     Voor Armenië heb je geen inreisvisum nodig als je hier maximaal 180 dagen blijft per jaar. Je moet dan wel een geldig paspoort hebben met minimaal één lege visumpagina die nog minstens zes maanden geldig is vanaf het moment dat je Armenië binnenkomt, en een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.
Vaccinaties    

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis Brabiës en BMR.

Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Armenië.

Vlag Armenië

Budget

De prijzen in Armenië liggen een stuk lager dan in West-Europa. Het prijsverschil is gemiddeld zo’n 50%. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. 

Budget €20,- per dag
Standaard €30,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Armenië heeft een landklimaat. Dat betekent hete zomers en koude winters. Het fijnste is om deze extreme temperaturen te vermijden tijdens je reis. Ga bijvoorbeeld in mei, juni, september of oktober naar Armenië.

Ook handig om te weten

Het Sevanmeer in Armenië is met z’n 1400 km2 het grootste meer van het land en het hele Kaukasusgebergte. Het land grenst nergens aan een zee en dus is het meer dé plek voor Armeniërs om hun zomervakantie te vieren. Ook voor toeristen is het immense meer een populaire bestemming.

Artikelen over Armenië

Pin It on Pinterest