Azerbeidzjan ligt in het Kaukasus gebied tussen Rusland en Iran. Het landschap is afwisselend, sommige gebieden zijn vlak en andere stukken juist erg bergachtig. Ook op cultureel gebied heeft het land, met oude forten, wandtekeningen en overblijfselen van bezettingen veel te bieden.

Hoofdstad     Bakoe
Taal     Azerbeidzjaans
Valuta     Azerbeidzjaanse Manat
Landnummer     00994 / +994
Noodnummer    

Politie: 102

Ambulance: 103

Brandweer: 101

Hoogste punt     4.466 m (Bazardüzü)
Visum    

Als je naar Azerbeidzjan gaat, heb je een inreisvisum nodig. Deze kan je bij aankomst op digitaal aavragen en kost $23,-, omgerekend zo’n €20,-. Je ontvangt je visum vervolgens drie werkdagen na de aanvraag per e-mail. Een andere mogelijkheid is om deze bij aankomst op het vliegveld te kopen. Je visum is maximaal 3 maanden geldig vanaf de dag van afgifte en hiermee mag je maximaal 30 dagen in Azerbeidzjan verblijven. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 3 maanden geldig zijn vanaf de dag dat je het land verlaat.

Vaccinaties    

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis B, TBC en rabiës. Daarnaast worden er antimugmaatregelen aangeraden tegen malaria.

Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Azerbeidzjan

Vlag Azerbeidzjan

Budget

In Azerbeidzjan is het prijsniveau een stuk lager dan in West-Europa. Het prijsverschil is gemiddeld zo’n 60%. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €17,50 per dag
Standaard €25,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Als je naar Azerbeidzjan wilt, kun je dat het beste in het voorjaar of het najaar doen (mei, juni, september en oktober). In de zomermaanden juli en augustus is het er erg heet. In het Kaukasusgebergte valt er in de winter veel sneeuw en aan de kust kan het enorm stormen. Wil je naar de bergen? Dan kun je dat het beste juist wél in de zomermaanden doen, omdat het daar flink koeler is dan in de rest van het land.

Ook handig om te weten

Azerbeidzjan is niet erg toeristisch. De reizigers die er wel komen, zijn er voornamelijk voor de natuur. Hoofdstad Bakoe wint de laatste jaren wel aan populairiteit. Vermijdt de hoofdstad wel in de zomer, dan is het er namelijk érg warm!

Artikelen over Azerbeidzjan

Pin It on Pinterest