België

Blogs over

België

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over België? Scroll dan even verder.

Het graffitistraatje in Gent ontdekken
Must do in Gent: SORRY NOT SORRY streetart route

Afgelopen zomer bezochten we voor het eerst de Belgische stad Gent. We hadden prachtig weer en vonden het daarom heerlijk om door de stad te slenteren. Tijdens onze wandeltocht door de binnenstad, kwamen we er achter dat er onwijs veel streetart te vinden is. Niet alleen in het bekende graffitistraatje in Gent, maar verspreidt door de hele stad vind je…

Dutchies Abroad citytrip Gent Graslei
De leukste biercafés van Gent

Een citytrip naar een stad in België is voor ons niet compleet zonder een biertje of twee. En laat Gent daar nou een hartstikke geschikte stad voor zijn! Want zoek je een biercafé in Gent? Dan heb je ruim de keuze. Tijdens onze twee dagen in de stad, ontdekten we een aantal superleuke biercafés waar het prima toeven is. De leukste drie…

Dutchies Abroad citytrip Gent huisjes aan het water
Citytrip Gent: 2 dagen in de Belgische stad

Eind augustus waren Juul en ik een paar dagen in Gent. Een ideale bestemming als je er even tussenuit wilt, zonder dat je gelijk op het vliegtuig moet stappen. Gent is een redelijk kleine stad, maar heeft ontzettend veel leuke eettentjes, biercafés en bezienswaardigheden. Prima dus voor een korte citytrip!   Regelmatig struinen we Airbnb af op zoek naar leuke…

België staat natuurlijk bekend om zijn bier, frites en Manneke Pis. Maar met zijn authentieke steden, mooie natuur en gezellige badplaatsen is het een land waar je je zonder problemen een tijdje kunt vermaken.
Belgium flag - Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Brussel
Taal: Nederlands, Frans en Duits
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 0032 / +32
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 694 m (Signal de Botrange)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor België.

Voor België heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor België.

Dutchies Abroad citytrip Gent scheve huisjes

Budget

In België is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €50,- per dag
Standaard €75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

De beste periode om België te bezoeken is in het voorjaar en in de zomer, vanwege de hogere temperaturen en het aantal zonuren. Natuurlijk is het afhankelijk van je reisdoel, want ook in de herfst of zelfs de winter kan de Belgische natuur prachtig zijn.

Zoek

vliegtickets & accomodaties

Vind direct de goedkoopste vluchten en overnachtingen in België:

Booking.com
Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in België

Dutchies Abroad Kortingscode AirBnB groot