Bosnië en Herzegovina is een veelzijdige bestemming die zowel in de winter als in de zomer leuk is om te bezoeken. Het land heeft een indrukwekkende natuur, leuke steden en veel avontuurlijke activiteiten zoals raften en kanoën of skiën in de winter.

Hoofdstad     Sarajevo
Taal     Bosnisch, Kroatisch en Servisch
Valuta     Bosnische convertibele Mark (BAM)
Landnummer     00387 / +387
Noodnummer    

Politie: 122

Ambulance: 124

Brandweer: 123

Hoogste punt     2.386 m (Maglić)
Visum     Voor Bosnië en Herzegovina heb je geen inreisvisum nodig als je hier maximaal 90 dagen blijft per 180 dagen. Je moet dan wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart hebben met minimaal één lege visumpagina die nog minstens zes maanden geldig is vanaf het moment dat je naar Bosnië en Herzegovina vertrekt, en een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming.
Vaccinaties    

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen BMRhepatitis Brabiës en tekenencefalitis.

Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Bosnië en Herzegovina.

Vlag Bosnië en Herzegovina

Budget

In Bosnië en Herzegovina is het prijsniveau een iets lager dan in West-Europa. Verwacht hier geen prijzen zoals je deze wat verder naar het oosten ziet. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €35,- per dag
Standaard €45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Kom je voor de natuur en wil je graag wandelen of een paar van de vele watervallen bekijken? Reis dan in het voorjaar of in de zomer naar Bosnië (april t/m september). Hou er wel rekening mee dat het in de zomermaanden erg warm kan zijn in het land. In het noorden (waar ook de meeste bergen zijn), is het vaak wat koeler. In april is het land door de vele bloemen die in bloei staan, op z’n mooist. In de winter kun je er terecht voor wintersporten, zoals skiën of sneeuwschoenlopen.

Ook handig om te weten

Bosnië en Herzegovina is in 1992 ontstaan bij het uiteenvallen van de voormalige Joegoslavië. Het oorlogsverleden van het land is op sommige plaatsen nog goed zichtbaar en ook het toerisme heeft er nog last van. Ga je er bergwandelen? Blijf dan op de wandelpaden. Hier en daar liggen er namelijk nogal wat onontplofte mijnen.

Artikelen over Bosnië en Herzegovina

Pin It on Pinterest