Bulgarije is een land dat door toeristen vaak overgeslagen wordt. Onterecht! Want het land aan de Zwarte zee heeft een hoop te bieden. Van de leuke hoofdstad Sofia tot de bergachtige landschappen, uitgestrekte vlaktes en maar liefst 260 gletsjermeren. Ook liefhebbers van oude kloosters en forten kunnen zich in Bulgarije ongetwijfeld een tijd vermaken.

Hoofdstad     Sofia
Taal     Bulgaars
Valuta     Bulgaarse Lev (BGN)
Landnummer     00359 / +359
Noodnummer    

Politie: 166

Ambulance: 150

Brandweer: 160

Hoogste punt     2925 m (Moesala)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Bulgarije

Als je 90 dagen of korter in Bulgarije blijft, heb je geen visum nodig. Je moet dan wel een identiteitskaart of een paspoort hebben dat tijdens je gehele verblijf geldig is.

 

Meer informatie kan je bij de ambassades en consulaten van Bulgarije krijgen.

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis Brabiës en tekenencefalitis.

Vlag Bulgarije Dutchies Abroad

Budget

In Bulgarije ligt het prijsniveau een stuk lager dan in West-Europa. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. Het gebied bij de Zwarte zee is bijvoorbeeld iets toeristischer, de prijzen liggen daar dus ook iets hoger.

Budget €25,- per dag
Standaard €40,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

De beste tijd om naar Bulgarije te reizen, is afhankelijk van het doel van je trip. Een stedentrip of een roadtrip door het land, plan je het beste in mei of september. Dan is de temperatuur aangenaam en is het rustig. Ga je voor het strand? Dan kun je beter in juni of begin juli gaan. Ga je later, dan wordt het drukker en kan het ontzettend heet zijn. In het voorjaar heb je in verhouding wel meer neerslag dan in september. Wist je dat je in januari of februari ook prima kunt wintersporten in Bulgarije? Het Rilagebergte of de Rodopi zijn prima wintersportbestemmingen in die maanden.

Artikelen over Bulgarije