Cyprus ken je misschien als strandbestemming, maar het land heeft zo veel meer te bieden. Je vind er prachtige natuur, ruïnes en indrukwekkende mozaïeken, een uitgestrekt berggebied en veel authentieke dorpjes. De hoofdstad Nicosia is (net als de rest van het eiland) verdeeld sinds 1974 en wordt nog altijd bezet door Turkije.

Hoofdstad     Nicosia
Taal     Grieks en Turks
Valuta     Euro (€)
Landnummer     00357 / +357
Noodnummer     112
Hoogste punt     1.952 m (Olympus)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Cyprus

Voor Cyprus heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Cyprus.

Vlag Cyprus Dutchies Abroad

Budget

Op Cyprus ligt het prijsniveau wat hoger dan bijvoorbeeld in Turkije. Het is nog steeds prima betaalbaar en niet meer zo prijzig als dat het een aantal jaren geleden was. Het toerisme is ook veel minder dan dat van Griekenland en Turkije en dat betekent ook een beperkte keuze in accomodaties. De accomodaties die je op het eiland vindt, zijn vooral gericht op het midden en hoge segment, maar met een beetje speurwerk vind je hier en daar ook een leuke accomodatie waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt. In het noorden van het eiland liggen de prijzen voor overnachtingen en eten nog iets lager.

Budget €40,- per dag
Standaard €55,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een comfortabele kamer en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Het is op Cyprus eigenlijk het hele jaar lekker zonnig, strandweer. Kom je niet persé voor het strand, maar wil je juist de natuur van het eiland op haar mooist beleven? Ga dan in het voorjaar (april/mei) naar Cyprus en geniet van de bloemen in het Troödosgebergte. Wil je hitte en drukte voorkomen? Dan kun je het eiland in de zomer beter links laten liggen. Kies voor het voorjaar of het najaar (september of oktober).

Ook handig om te weten

Je verwacht het niet, maar in de winter kun je op Cyprus zelfs skiën! Er zijn geen enorme skigebieden zoals je in de Alpen ziet, maar voor de afwisseling kun je prima een dagje de latten onderbinden.

 

Geografisch gezien hoort Cyprus bij Azië, maar op politiek gebied hoort het eiland bij Europa.

Artikelen over Cyprus