Denemarken is meer dan alleen de hoofdstad Kopenhagen. De prachtige natuur, indrukwekkende kustlijn en honderden eilandjes maken het land tot een fijne vakantiebestemming.

Hoofdstad     Kopenhagen
Taal     Deens
Valuta     Deense Kroon (DKK)
Landnummer     0045 / +45
Noodnummer     112
Hoogste punt     171 m (Møllehøj)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Denemarken

Voor Denemarken heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Denemarken. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Vlag Denemarken Dutchies Abroad

Budget

 

In Denemarken ligt het prijsniveau iets hoger dan in Nederland, maar lager dan in andere Scandinavische landen als Zweden en Noorwegen. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €55,- per dag
Standaard €70,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een comfortabele kamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Denemarken is bijna helemaal omringt door de zee. Dat betekent dat de zee nooit ver weg is en dat heeft zo zijn invloed op het klimaat van het land. Er zijn in het land dan ook geen grote verschillen in temperatuur of de hoeveelheid regen die er valt. De zomers zijn over het algemeen kort en mild, terwijl de winters behoorlijk koud kunnen zijn. De beste tijd om naar Denemarken te reizen is in mei of juni. Dan is de temperatuur vaak oké, maar is het een stuk minder druk dan in bijvoorbeeld juli of augustus. Ook regent het meer in de zomermaanden dan in het voorjaar.

Ook handig om te weten

Wist je dat ook Groenland en de Faeröer Eilanden tot Denemarken behoren? Hiermee is dit ogenschijnlijk kleine landje in één klap het grootste land van Europa.

Artikelen over Denemarken