Hoewel Duitsland vooral bekend staat om bier, voetbal en Oktoberfest, hebben onze oosterburen nog veel meer te bieden! Van prachtige natuur tot hippe steden en indrukwekkende musea, Duitsland heeft voor iedere reiziger wat wils.

Hoofdstad     Berlijn
Taal     Duits
Valuta     Euro (€)
Landnummer     0049 / +49
Noodnummer     112
Hoogste punt     2.962 m (Zugspitse)
Visum     Voor Duitsland heb je geen inreisvisum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.
Vaccinaties    

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Duitsland. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Duitsland.

Vlag Duitsland

Budget

In Duitsland is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €50,- per dag
Standaard €75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

De beste periode om Duitsland te bezoeken is in het voorjaar en in de zomer, vanwege de hogere temperaturen en het aantal zonuren. Natuurlijk is het afhankelijk van je reisdoel, want ook in de herfst of zelfs de winter kan de Duitse natuur prachtig zijn.

Ook handig om te weten

Ga je met de auto naar een Duitse stad? Hou er dan rekening mee dat je een milieusticker nodig hebt. Deze zijn te koop bij de ANWB.

Artikelen over Duitsland

Pin It on Pinterest