Estland is een land dat zowel op het gebied van cultuur als natuur flink wat te bieden heeft. Er zijn maar liefst zestig natuurreservaten, een nationaal park en een prachtige kustlijn met voor ieder wat wils! Hoofdstad Tallin is bovendien een upcoming bestemming voor een korte citytrip.

Hoofdstad     Tallinn
Taal     Estisch
Valuta     Euro (€)
Landnummer     00372 / +372
Noodnummer     112
Hoogste punt     318 m (Suur Munamägi)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Estland

Voor Estland heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Estland. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis Brabiës en tekenencefalitis.

Vlag Estland Dutchies Abroad

Budget

Het welvaartsniveau van Estland ligt iets lager dan dat van West-Europese landen. Dat betekent dat je hier minder geld kwijt bent voor het dagelijks leven dan bijvoorbeeld in Nederland. Toch zijn de prijzen ook weer niet heel laag te noemen, vooral niet in Tallinn waar je voornamelijke duurdere hotels vindt. Hou rekening met deze dagbudgetten:

Budget €40,- per dag
Standaard €55,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een comfortabele kamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Wanneer de beste periode is om naar Estland te reizen, hangt af van je doel. Kom je voor de natuur, dan kun je er het beste van mei t/m september terecht. In de zomers is het er warmer dan je zou denken voor een land dat zo noordelijk ligt. In de wintermaanden kan het er behoorlijk koud wel behoorlijk koud worden. Temperaturen van -20 zijn niet gek. Ga je op citytrip? Dan maakt het eigenlijk niet uit wanneer je naar Estland gaat, tenzij je niet zo van de kou bent natuurlijk. Gedurende het hele jaar regent het best veel in het land.

Ook handig om te weten

Een citytrip naar hoofdstad Tallinn is heel goed te combineren met een bezoekje aan Finland. Met de ferry ben je in ongeveer twee uur in Helsinki en dat kost je ongeveer €10,- per persoon.

Artikelen over Estland