De Faeröer eilanden liggen in de Atlantische oceaan, zo’n beetje in het midden tussen Schotland en IJsland. Het landschap is ruig en de meeste toeristen komen er dan ook om te wandelen, fietsen of te genieten van de rust.

Hoofdstad     Tórshavn
Taal     Faeröers en Deens
Valuta     Faeröerse Kroon (FOK) en Deense Kroon (DKK)
Landnummer     00298 / +298
Noodnummer     112
Hoogste punt     880 m (Slættaratindur)
Reisadvies     Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen actueel reisadvies voor de Faeröer eilanden.

Voor de Faeröer eilanden heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor de Faeröer eilanden.

Vlag Faeröer Eilanden Dutchies Abroad

Budget

Net zoals op IJsland, liggen de prijzen op de Faeröer eilanden een stuk hoger dan in Nederland of België. Met name van levensmiddelen en accomodaties liggen de prijzen hoog. In het hoogseizoen kunnen de prijzen nog iets meer oplopen. Hou rekening met deze dagbudgetten:

Budget €60,- per dag
Standaard €75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een comfortabele kamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

De beste maanden om de Faeröer eilanden te bezoeken, zijn april, mei en juni. Hoewel de Faeröer eilanden absoluut geen zonzekere bestemming is, is de kans op regen tijdens deze maanden het kleinst. Bovendien broeden er veel vogels op de eilanden gedurende de lentemaanden. Vanwege het zeeklimaat is het nooit echt warm op de Faeröer eilanden en er kan een flinke wind staan. Ook kennen ze hier het ‘vier-seizoenen-in-één-dag’ principe, en doe je er dus verstandig aan om allerlei soorten kleding mee te nemen als je een reis naar de eilandengroep gepland hebt.

Ook handig om te weten

De Faeröer eilanden horen bij Denemarken en dat is ook de reden waarom er Deens gesproken wordt en er met de Deense munt betaald wordt.

 

Op de Faeröer eilanden wordt nog steeds aan de omstreden walvisjacht gedaan. Het kan schokkend zijn om hier iets van te zien.

Artikelen over de Faeröer eilanden