Finland is het land van meren, sauna’s en de prachtige natuur. Het land is dan ook een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers, zowel in de zomer als in de winter. Ga je meer voor cultuur? Ook dan heeft het land behoorlijk wat te bieden.

Hoofdstad     Helsinki
Taal     Fins en Zweeds
Valuta     Euro (€)
Landnummer     00358 / +358
Noodnummer     112
Hoogste punt     1.328 m (Haltiatunturi)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Finland

Voor Finland heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Finland. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Vlag Finland Dutchies Abroad

Budget

In Finland is het prijsniveau nét iets hoger dan dat van Nederland, maar aanzienlijk lager dan dat van buurland Zweden. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. Zo betaal je in het noorden vaak wat meer, bijvoorbeeld als je op wintersportvakantie gaat.

Budget €55,- per dag
Standaard €65,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een comfortabele kamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Finland kent een landklimaat en heeft daardoor regelmatig te maken met extreme temperaturen. In de winter kan het hierdoor wel -30 graden zijn in het noorden van het land. In de zomer kan de temperatuur juist enorm oplopen. Het hele jaar door valt er neerslag en de eerste sneeuw van het jaar kan in het uiterste noorden zelfs al in september zijn. Ga je naar Finland om te hiken of van de natuur te genieten? Dan kun je dat het beste doen in de periode mei t/m half september. In die maanden is de temperatuur het hoogst en de kans op neerslag het laagst. Wil je Finland juist bezoeken vanwege de winteractiviteiten zoals sneeuwschoenwandelen, sledetochten of sneeuwscootertochten? Dan kun je het beste in de wintermaanden naar Finland afreizen (november t/m maart). Voor het Noorderlicht zijn de beste maanden vaak september, oktober, februari en maart.

Ook handig om te weten

Finland wordt ook wel ‘het land van duizend meren’ genoemd, maar met maar liefst 188000 meren is die benaming duidelijk een understatement. Ook over het aantal sauna’s kun je in Finland niet klagen, er zijn er maar liefst 3,3 miljoen! En dat terwijl er in het hele land maar vijf miljoen mensen wonen…

Artikelen over Finland