Frankrijk

Blogs over

Frankrijk

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Frankrijk? Scroll dan even verder.

Bovenop de Pic Blanc in Frankrijk
Zes redenen om te gaan wintersporten in Alpe d’Huez

Het wintersportseizoen is volop bezig. Ben je nog op zoek naar een leuk gebied om te gaan wintersporten de komende periode? Overweeg dan zeker eens het skigebied Alpe d’Huez Grand Domaine! Krap twee jaar geleden stond ik daar voor het eerst in de echte sneeuw op mijn board, en ondanks de vele valpartijen is zowel het snowboarden als deze wintersportbestemming…

Portes du Soleil uitzicht
5 redenen om te gaan wintersporten in Portes du Soleil

Dit weekend gaat het alweer flink sneeuwen in de Alpen. Tijd dus om de wintersport te gaan plannen! Vorig jaar waren wij in januari een weekje in het enorme skigebied Portes du Soleil, op de grens van Frankrijk en Zwitserland. In dit artikel deel ik vijf redenen waarom dit een heel fijne wintersportbestemming is.    Voordat we beginnen een kort lesje aardrijkskunde.…

Frankrijk, het land van wijn, kaas, prachtige natuur en sprankelende steden. Of je nou van natuur houdt of toch liever de luxe en het comfort van de stad opzoekt, Frankrijk heeft het allemaal!
Vlag Frankrijk

Handig om te weten

Hoofdstad: Parijs
Taal: Frans
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 0033 / +33
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 4.808 m (Mont Blanc)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Frankrijk

Voor Frankrijk heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Frankrijk. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Budget

In Frankrijk is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Sommige specialiteiten als wijn en kaas kunnen er juist goedkoper zijn, terwijl andere levensmiddelen juist weer duurder zijn. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €50,- per dag
Standaard €75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

De beste periode om Frankrijk te bezoeken is in het voorjaar en in de zomer, vanwege de hogere temperaturen en het aantal zonuren. Natuurlijk is het afhankelijk van je reisdoel, zo is Frankrijk ook een perfecte wintersportbestemming.

Zoek

vliegtickets & accomodaties

Vind direct de goedkoopste vluchten en overnachtingen in Frankrijk:

Booking.com