Georgië is een land dat enorm in opkomst is onder West-Europese toeristen. De pijzen zijn laag, de mensen vriendelijk en de sfeer autenthiek. Bovendien beschikt het land over prachtige natuur, sfeervolle oude stadjes en prachtige bouwwerken.

Hoofdstad     Tbilisi
Taal     Georgisch
Valuta     Georgische Lari (GEL)
Landnummer     00995 / +995
Noodnummer     112
Hoogste punt     5.193 m (Sjchara)
Reisadvies     Bekijk het actuele reisadvies voor Georgië.

Voor Georgië heb je geen inreisvisum nodig als je hier maximaal 365 dagen blijft. Je moet dan wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart hebben met minimaal één lege visumpagina die nog minstens zes maanden geldig is vanaf het moment dat je naar Georgië vertrekt, een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming, en documenten die het doel van je reis aantonen.

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen BMR, hepatitis B, TBC en rabiës. Daarnaast worden er antimugmaatregelen aangeraden tegen malaria.

Vlag Georgië Dutchies Abroad

Budget

De prijzen in Georgië liggen een stuk lager dan in West-Europa. Het prijsverschil is gemiddeld zo’n 50 tot 60%. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. 

 

Budget €20,- per dag
Standaard €30,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige accommodaties, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een comfortabele kamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Georgië kent een zeer uiteenlopend klimaat. In West-Georgië vind je een subtropisch klimaat, terwijl Oost-Georgië met name woestijngebied kent. In het Kaukasusgebergte heerst juist een alpien klimaat. Wat de beste reistijd is voor Georgië, is dus heel afhankelijk van het gebied dat je wilt bezoeken. In het westen valt behoorlijk wat regen en in het oosten kunnen de temperaturen in de zomer erg oplopen en kan het in de winter juist erg koud zijn. Om de meeste regen en de extreme temperaturen te voorkomen, kun je het beste in april, mei of september naar Georgië gaan. 

Ook handig om te weten

Georgië is een land dat op twee continenten ligt. Politiek gezien hoort het land bij Europa, het is sinds 1991 onafhankelijk van de voormalige Sovjet-Unie. Iets wat je nog goed kunt zien als je door het land reist. Maar Georgië kent ook Arabische, Perzische, Griekse en Turkse invloeden, door zijn ligging aan de zijderoute.

Artikelen over Georgië

Pin It on Pinterest