Griekenland

Blogs over

Griekenland

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Griekenland? Scroll dan even verder.

De leeuwenkoppen van de waterbron in Menites
Andros: een Grieks wandelparadijs

De Griekse Cycladen zijn een populaire vakantiebestemming. Maar verder dan Santorini of Mykonos komen de meeste toeristen niet. Zonde, want Andros, het noordelijkste eiland van de Cycladen is zeker de moeite waard. Het veelzijdige eiland heeft voor ieder wat wils, maar ik kwam er vooral om te ontdekken of Andros een échte outdoorbestemming is…   Dat Andros niet heel toeristisch is,…

Myrtos Beach van boven
6 redenen waarom Kefalonia het mooiste Griekse eiland is

Prachtige natuur, parelwitte stranden en pittoreske dorpjes… Kefalonia is niet voor niets één van de mooiste Griekse eilanden. Toch is het bij lange na niet het meest toeristische eiland van Griekenland; iets waar ik behoorlijk blij van wordt tijdens een vakantie. Maar het gebrek aan toeristen is niet de enige reden om dit eiland te bezoeken. In dit artikel vijf redenen…

Zon, zee en cultuur, dat is wat Griekenland je te bieden heeft. De talloze eilanden zijn bij uitstek geschikt voor een strandvakantie. Maar ook voor iedereen die wat meer avontuur nodig heeft, biedt het land meer dan voldoende opties!
Vlag Griekenland Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Athene
Taal: Grieks
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 0030 / +30
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 2.918 m (Olympus)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Griekenland

Voor Griekenland heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Griekenland. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis en rabiës. Ga je naar het gebied tussen Thesssaloniki en Peloponnesos, neem dan antimugmaatregelen tegen malaria.

Haventje in Chora

Budget

In Griekenland is het prijsniveau iets lager dan dat van Nederland. Ga je naar een drukke, toeristische bestemming, dan heb je meer keuzemogelijkheden in overnachtingen en eten en dat kan de kosten nog meer drukken. Wil je meer ‘off the beaten track’? Dan zul je op sommige plekken iets dieper in de buidel moeten tasten.

Budget €40,- per dag
Standaard €50,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels of appartementen, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je zo nu en dan lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

De zomers in Griekenland zijn heet, droog en druk. Wil je de drukte vermijden, maar toch genieten van warm en zomers weer? Dan kun je het beste in mei, juni of september naar Griekenland gaan. Niet alleen is het minder warm en minder druk, maar vaak zijn ook de accomodaties een stuk goedkoper en zijn de mensen vriendelijker omdat je niet de zoveelste toerist bent. In de winter is de temperatuur vaak nog prima, maar regent het wel iets meer.

Zoek

vliegtickets & accomodaties

Vind direct de goedkoopste vluchten en overnachtingen in Griekenland:

Booking.com