Groenland is een mysterieus land dat maar dunbevolkt is. Het is er vrijwel het hele jaar door koud, maar ontzettend prachtig. Met fjorden, heetwaterbronnen en indrukwekkende, blauwe meren is het land een plaatje om te zien. Een reis naar Groenland wordt hoe dan ook een reis om nooit te vergeten.

Hoofdstad     Nuuk
Taal     Groenlands en Deens
Valuta     Deense Kroon (DKK)
Landnummer     00299 / +299
Noodnummer     112
Hoogste punt     3.694 m (Gunnbjørn Fjeld)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Groenland

Voor Groenland heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Groenland. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen TBC en rabiës.

Vlag Groenland Dutchies Abroad

Budget

De prijzen op Groenland liggen wat hoger dan we in West-Europa gewend zijn. Met name van levensmiddelen en alcohol en sigaretten liggen de prijzen hoog. Afhankelijk van het gebied dat je bezoekt, kunnen de prijzen hoger of lager uitvallen. Hou rekening met deze dagbudgetten:

Budget €75,- per dag
Standaard €75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. Omdat er weinig accomodaties zijn op Groenland, heb je weinig keuze. Budgetaccomodaties vind je er weinig. Hoogstens via bijvoorbeeld Airbnb.

Beste reisperiode(n)

Wanneer je ook besluit om naar Groenland te reizen, zorg dat je je dikste winterjas inpakt. Het land kent een arctisch klimaat en het is er vrijwel nooit warm. In de winter kunnen de temperaturen zakken tot maar liefst -50 graden. In de zomer wordt het gemiddeld 10 graden. Ga je voor de sneeuw? Reis dan eind maart of april naar Groenland. De temperaturen zijn dan niet té koud en het weerbeeld is rustiger. Wil je in de zomer reizen? Dan kun je het beste in juni gaan. Juli en augustus zijn drukker en bovendien regenachtiger.

Ook handig om te weten

Groenland is een provincie van Denemarken met een eigen bestuur. Dit is ook de reden waarom er Deens gesproken wordt en er met de Deense munt betaald wordt.

Artikelen over Groenland