Dé trekpleister van Hongarije is de hoofdstad Boedapest, maar ook andere delen van het land zijn een bezoekje zeker waard. Zo zijn de hooglanden in het Noorden van het land nog vrijwel onontdekt door toeristen én prachtig groen. En wil je even afkoelen buiten de stad? Dan is het grote Balatonmeer een ideale bestemming om naartoe te reizen.

Hoofdstad     Boedapest
Taal     Hongarije
Valuta     Hongaarse Forint (HUF)
Landnummer     0036 / +36
Noodnummer     112
Hoogste punt     1.014 m (Kékes)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Hongarije

Voor Hongarije heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Hongarije. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen rabiës en tekenencefalitis.

Vlag Hongarije Dutchies Abroad

Budget

In Hongarije ligt het prijsniveau een stuk lager dan in West-Europa. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. De prijzen in Boedapest zijn bijvoorbeeld flink gestegen omdat de stad erg in trek is bij toeristen. Nog steeds liggen de prijzen er overigens een stuk lager dan in andere populaire steden.

Budget €30,- per dag
Standaard €45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Hongarije heeft een landklimaat. Dat betekent hete zomers en koude winters. Die periodes zijn voor veel mensen dan ook onaantrekkelijk om naar Hongarije af te reizen. Afhankelijk van je reisdoel zijn mei, september en oktober de beste maanden voor een trip naar het land. Wil je toch in de zomer, kies dan voor de Hongaarse hooglanden, daar is de temperatuur in de zomers een stuk aangenamer. In de winter is het erg koud en maken de groene landschappen plaats voor kale vlaktes.

Artikelen over Hongarije