Pizza, pasta, wijn en temperamentvolle mensen. Dat is zo’n beetje waar Italië om bekend staat. Toch heeft het land nog zo veel meer te bieden aan cultuur en natuur! De prachtige bergen in het noorden, de dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en de ontelbare musea die het land rijk is, bijvoorbeeld.

Hoofdstad     Rome
Taal     Italiaans
Valuta     Euro (€)
Landnummer     0039 / +39
Noodnummer     112
Hoogste punt     4.748 m (Monte Bianco di Courmayeur)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Italië

Voor Italië heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voorItalië. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Vlag Italië Dutchies Abroad

Budget

In Italië is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. In het zuiden zijn de prijzen aanmerkelijk lager dan in het noorden.

Budget €50,- per dag
Standaard €75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

In Italië kan het erg warm en droog zijn in de zomermaanden. Als dat niet zo je ding is, kies er dan voor om in mei naar dit land af te reizen. De temperaturen zijn dan overdag iets aangenamer, ’s avonds koelt het dan wel meer af. In steden als Rome wil je echt niet zijn hartje zomer, zelfs de locals trekken in augustus massaal de stad uit. In de winter kun je in de Italiaanse Alpen overigens ook heel goed wintersporten.

Artikelen over Italië