Voor mooie landschappen en bruisende steden hoef je in Nederland echt niet ver te zoeken. De prachtige natuurgebieden in het land zijn zeker een bezoekje waard. En dan hebben we het nog niet eens over de steden; waar je lekker kunt ronddwalen en ongegeneerd mensen kunt kijken op een terrasje.

Hoofdstad     Amsterdam
Taal     Nederlands
Valuta     Euro (€)
Landnummer     0031 / +31
Noodnummer     112
Hoogste punt     322 m (Vaalserberg)
Vlag Nederland Dutchies Abroad

Budget

In Nederland is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van de landen om ons heen. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. In Amsterdam betaal je op veel plekken meer dan bijvoorbeeld in Nijmegen.

Budget €50,- per dag
Standaard €65,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Het meeste kans op zonnig en droog weer in Nederland is in de zomer. In de herfst is het vaker regenachtig, maar zijn de bossen ook op hun mooist. Welke periode je kiest, is natuurlijk ook afhankelijk van het doel van je reis.

Artikelen over Nederland