Noorwegen

Blogs over

Noorwegen

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Noorwegen? Scroll dan even verder.

6 redenen waarom je nu naar de Vesterålen moet
6 redenen waarom je NU naar Vesterålen moet

Dat het noorden van Noorwegen een must visit is als je van natuur, rust en ruimte houdt is geen geheim. Dat de Lofoten eilanden pareltjes in de Noorse zee zijn, waarschijnlijk ook niet. Maar heb je wel eens van Vesterålen gehoord? Deze archipel ligt ten noorden van de Lofoten en is nog redelijk onontdekt door buitenlandse toeristen. Onterecht, want de…

Low budget door Noorwegen
Low budget door Noorwegen reizen: zo doe je dat!

Noorwegen staat bij veel mensen op dat welbekende lijstje dat in veel gevallen sneller wordt uitgebreid, als dat er zaken vanaf worden gestreept. De kosten is een veel gehoord argument om het land nog even links te laten liggen, en dat is begrijpelijk. Noorwegen is gewoon een stuk duurder dan Nederland. Toch is het echt wel mogelijk om low budget…

North of the sun
North of the sun: surfen onder het noorderlicht

Negen maanden lang een eigen strand hebben om te kunnen surfen… Hoe vet is dat!? Twee jonge, surfers zochten dit avontuur op. Maar ze wilden meer: ze wilden de natuur ook iets teruggeven. Hun avontuur legden ze vast in de awardwinnende film North of the sun.

Noorwegen is een walhalla voor de natuurliefhebber, maar ook liefhebbers van een stedentrip kunnen zich prima vermaken in steden als Oslo, Bergen of Tromsø. Met z’n indrukwekkende fjorden, prachtige landschappen en uitgestrekte bossen is het een ideale bestemming om te hiken.
Vlag Noorwegen Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Oslo
Taal: Noors
Valuta: Noorse Kroon (NOK)<¢br />
Landnummer: 0047 / +47
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 2.469 m (Galdhøpiggen)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Noorwegen

Voor Noorwegen heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Noorwegen. Alleen als je naar het zuiden van Noorwegen gaat, wordt aangeraden om je eventueel te laten vaccineren tegen tekenencefalitis. Afhankelijk van wat je precies gaat doen.

Overal wildkamperen in Noorwegen

Budget

In Noorwegen is het prijsniveau een stuk hoger dan dat van Nederland. Dagelijkse boodschappen, hotelovernachtingen, buiten de deur eten en vooral alcohol zijn een stuk duurder dan we in Nederland gewend zijn. In het noorden liggen de prijzen over het algemeen iets hoger dan in het zuiden.

Budget €60,- per dag
Standaard €75,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels of op campings, zul je meestal zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je af en toe lekker uit eten. Wil je dagelijks uit eten, dan stijgt het dagbudget behoorlijk.

De beste reisperiode(n)

Noorwegen is een land waar elk seizoen zo haar charmes heeft. In de zomer gaat in het noorden voor een aantal maanden (!) de zon niet onder, wat een bijzondere ervaring is. In de wintermaanden heb je de kans om het Noorderlicht te zien en kun je er prachtige tochten maken met sledehonden. De zomers in Noorwegen kunnen fris en nat zijn, maar ook zonnig en aangenaam. De beste reistijd voor een actieve wandel- of fietsvakantie is mei t/m augustus.

Ook handig om te weten

In Noorwegen geldt het allemannsretten, oftewel het allemansrecht. Dit betekent dat je overal mag ‘rondzwerven’. Zolang je geen schade toebrengt aan de natuur of aan landbouwgewassen en de eventuele landeigenaar niet stoort, mag je overal wandelen, fietsen, zwemmen, varen, kamperen en niet-beschermde bloemen, paddenstoelen of bessen plukken. Vissen of jagen mag niet. Het allemannsretten is voor de Noren zo belangrijk, dat het zelfs in de wet is opgenomen. Tegelijkertijd zijn ze ook erg zuinig op hun natuur en verwachten ze dat ook van toeristen.

Zoek

vliegtickets & accomodaties

Vind direct de goedkoopste vluchten en overnachtingen in Noorwegen:

Booking.com
Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Noorwegen

Dutchies Abroad Kortingscode AirBnB groot