Door zijn ligging in de Alpen is Oostenrijk een populaire bestemming voor een actieve vakantie. Zowel zomers als ’s winters werken de bergen als een magneet voor wintersporters en de fietsers en wandelaars. Maar het is niet alleen maar natuur in Oostenrijk, want ook in de steden is meer dan genoeg te doen.

Hoofdstad     Wenen
Taal     Duits
Valuta     Euro (€)
Landnummer     0034 / +34
Noodnummer     112
Hoogste punt     3.978 m (Großglockner)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Oostenrijk

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Oostenrijk. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen tekenencefalitis.

Vlag Oostenrijk Dutchies Abroad

Budget

In Oostenrijk is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €50,- per dag
Standaard €65,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

De temperatuur in Oostenrijk is voor een groot deel afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. Ook ligt de temperatuur aan de zuidkant van de Alpen een stuk hoger dan aan de noordkant. Het weer in Oostenrijk kan door het landklimaat in een paar uur compleet omslaan en daarom is het belangrijk dat je ’s ochtends goed de weersvoorspellingen checkt, zeker als je de bergen ingaat. Als je niet komt om te skiën of snowboarden, dan zijn mei en september de beste maanden om Oostenrijk te bezoeken.

Artikelen over Oostenrijk