Bij Polen denken veel mensen aan grijze, grauwe gebouwen en industrie. Een beeld dat totaal niet klopt met de werkelijkheid. Het land beschikt over veertien UNESCO werelderfgoedgebieden, kleurrijke steden en een prachtige natuur!

Hoofdstad     Warschau
Taal     Pools
Valuta     Poolse Zloty (PLN)
Landnummer     0048 / +48
Noodnummer     112
Hoogste punt     2.503 m (Rysy)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Polen

Voor Polen heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Polen. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis B, rabiës en tekenencefalitis.  

Vlag Polen Dutchies Abroad

Budget

In Polen ligt het prijsniveau een stuk lager dan in West-Europa. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. De toeristische gebieden hanteren over het algemeen iets hogere prijzen.

Budget €30,- per dag
Standaard €40,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

De beste periode om naar Polen te gaan, hangt heel erg af van het doel van je reis. Zo kun je in de winter genieten van de fantastische, winterse landschappen in de Tatra’s (de bergen in het zuiden van Polen). Ga je voor een stedentrip of wil je een groter deel van het land ontdekken? Ga dan in mei, juni, september of oktober. De zomers zijn meestal niet zo warm, maar er valt wel relatief veel regen.

Artikelen over Polen