Roemenië is het land van de kastelen, middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur. Hoewel de steden leuk zijn om te bezoeken, zijn de meest indrukwekkende plekken van het land toch buiten de grote steden. En wist je dat Roemenië ook een mooie wintersportbestemming is?

Hoofdstad     Boekarest
Taal     Roemeens
Valuta     Roemeense Leu (RON)
Landnummer     0040 / +40
Noodnummer     112
Hoogste punt     2.544 m (Moldoveanu)
Visum     Voor Roemenië heb je geen inreisvisum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Roemenië

Voor Roemenië heb je geen visum nodig, alleen een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart.

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen BMR, hepatitis B, TBC, rabiës en tekenencefalitis.

Vlag Roemenië Dutchies Abroad

Budget

In Roemenië ligt het prijsniveau een stuk lager dan in West-Europa. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. In de kleine dorpjes is de keuze uiteraard beperkt, maar je leeft er wel helemaal tussen de locals.

Budget €30,- per dag
Standaard €45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Kom je om te wintersporten in het prachtige gebergte van Roemenië? Dan kun je het beste tussen januari en april naar het land afreizen. Wil je rondtrekken in de bergen of een van de steden bezoeken? Dan is de periode tussen mei en september de beste periode om Roemenië te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat het in de zomers behoorlijk heet kan worden. Langs de kust is het altijd wat koeler dan wat meer landinwaarts.

Artikelen over Roemenië