Servië is een bestemming die veel mensen nog altijd mijden wegens de oorlog en onrust in de jaren 90. Inmiddels is het echter een veilig land, dat ook nog ontzettend veel te bieden heeft. De steden zijn leuk en bovendien niet zo toeristisch. Natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in het bergachtige landschap in het midden en zuiden van het land.

Hoofdstad     Belgrado
Taal     Servisch
Valuta     Servische Dinar (CSD)
Landnummer     00381 / +381
Noodnummer     112
Hoogste punt     2.656 m (Gjeravicë)
Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Servië

Als je maximaal 90 dagen per 180 dagen in Servië blijft, heb je geen visum nodig. Je moet dan wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart hebben met minimaal één lege visumpagina die nog minstens zes maanden geldig is bij aankomst in het land. Daarnaast moet je een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming kunnen laten zien.

 

Meer informatie kan je bij de ambassades en consulaten van Servië krijgen.

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis B, rabiës en tekenencefalitis.

Vlag Servië Dutchies Abroad

Budget

In Servië ligt het prijsniveau een stukje lager dan in West-Europa. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. In de grotere steden als Belgrado en Novi Sad zijn de dagelijkse kosten bijvoorbeeld hoger dan op het platteland.

Budget €30,- per dag
Standaard €45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

De beste periode om naar Servië af te reizen is erg ruim: van mei t/m oktober is het er prima toeven voor de gemiddelde toerist. De zomers zijn warm, maar nog wel aangenaam. In de herfst waait de kosova, een prettige, warme bries. Hierdoor is het, ook in oktober nog prima reizen in Servië. Omdat het toerisme tot nog toe redelijk uitblijft, hoef je er geen rekening te houden met druktes door schoolvakanties.

Artikelen over Servië