Slovenië

Blogs over

Slovenië

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Slovenië? Scroll dan even verder.

De prachtige uitzichten onderweg naar de top van de Triglav
De hoogste berg van Slovenië beklimmen: naar de top van de Triglav

Hou je van ruige bergen, diepe valleien en een uitdagende wandelvakantie inclusief ditto via ferrata route? Dan is de tocht van de Vrata vallei naar de top van de Triglav, de hoogste berg van Slovenië, zeker een must. Maar, de route is pittig en vergt wat klimmaterialen als je ‘m veilig wilt kunnen uitvoeren. In deze blog mijn kijk op…

De wijnvelden in de Primorska wijnregio
Ontdekken: de prachtige wijnregio van Slovenië

Hoor je Slovenië, dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan het veel te populaire Bled of misschien de schattige hoofdstad Ljubljana en in sommige gevallen misschien wel de Italiaans aanvoelende kust met de havenplaatsjes Piran en Koper. Maar er zijn maar weinig mensen die denken aan de wijnregio van Slovenië. Onterecht als je het mij vraagt, want deze prachtige regio…

De hoogste berg van Slovenië Triglav
Hiken door het Triglav National Park in Slovenië

Slovenië is een prachtig land dat veel te bieden heeft. Iets wat steeds meer reizigers lijken te beseffen, want het aantal trips naar dit land in Zuid-Europa stijgt nog steeds ieder jaar. Ben je van plan om ook richting Slovenië te gaan? Laat die toeristische trekpleisters als Bled en Bohinj dan eens links liggen en ontdek het machtig mooie Triglav…

Slovenië is een land dat enorm upcoming is als vakantiebestemming, en terecht! Door de adembenemende en veelzijdige natuur, kan je er zowel in de zomer als in de winter terecht.
Flag Slovenia - Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Ljubljana
Taal: Sloveens
Valuta: Euro (€)
Landnummer: 00386 / +386
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 2.864 m (Triglav)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Slovenië

Voor Slovenië heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Slovenië. Maar, het is wel verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je ook nog laten vaccineren tegen tekenencefalitis.
Slovenië in de winter - Meer van Bled

Budget

In Slovenië is het prijsniveau iets lager dan dat van Nederland, maar verwacht hier geen prijzen zoals je deze verder naar het Oosten aantreft. Door het opkomende toerisme wordt het prijsverschil met het westen wel steeds kleiner. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €35,- per dag
Standaard €45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

Kom je voor de zomerse activiteiten naar Slovenië? Dan kun je het beste in juni, juli of augustus naar het land afreizen. Houdt er rekening mee dat het, ook in de zomer, regelmatig kan regenen. Deze zomerse buien zorgen er ook voor dat het land zo mooi groen is. In de winter ligt er vrijwel altijd sneeuw en zijn er kleine skipistes open.

Ook handig om te weten

Zorg er voor dat je altijd wat cash geld op zak heb. Bedragen onder de €10,- kan je meestal niet pinnen. Je hoeft je geen zorgen te maken over een taalbarrière. Slovenen spreken heel goed Engels, iets wat niet in alle landen in die regio vanzelfsprekend is.

Zoek

vliegtickets & accomodaties

Vind direct de goedkoopste vluchten en overnachtingen in Slovenië:

Booking.com