Van hagelwitte stranden tot kleurrijke steden en van avontuurlijke jungletochten tot cocktails in de beachbar: Thailand heeft het allemaal! Ontdek de veelzijdigheid van dit prachtige Aziatische land.

Hoofdstad     Bangkok
Taal     Thai
Valuta     Thaise Baht (THB)
Landnummer     0066 / +66
Noodnummer    

Tourist Police: 1155

Algemeen: 911

Politie: 191

Ambulance: 1669

Brandweer: 199

Hoogste punt     2.565 m (Doi Inthanon)
Visum    

Als je Thailand via een internationale luchthaven binnenkomt en je verblijf is 30 dagen aaneengesloten of korter, dan heb je geen inreisvisum nodig. Kom je Thailand over land binnen en je verblijf is 15 dagen aaneengesloten of korter, dan heb je ook geen inreisvisum nodig. Je mag het land maximaal twee keer per kalenderjaar over land binnenkomen zonder inreisvisum. Als het niet nodig is om een inreisvisum aan te vragen, moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Wanneer je langer dan 30 dagen in Thailand wilt blijven, kan je een single entry visum voor toeristen aanvragen, waarmee je maximaal 60 dagen aaneengesloten in Thailand mag blijven. Deze is 90 dagen geldig vanaf de dag van aanvraag. Je kunt ook een multiple entry visum aanvragen als je het land meerdere keren in en uit wilt reizen. Deze is zes maanden geldig en hiermee kun je onbeperkt het land in en uit. Elke keer dat je het land inkomt, krijg je een stempel voor een verblijf van 60 aaneengesloten dagen.

 

Wat voor visum je wilt, kun je aangeven op het aanvraagformulier. Meer informatie hierover kan je bij de ambassades en consulaten van Thailand krijgen.

Vaccinaties    

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen gele koorts, BMR, hepatitis B, TBC, rabiës, Japanse encefalitis, dengue, schistosomiasis, het ZIKA-virus, of een kuur tegen malaria nemen.

Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Thailand.

Vlag Thailand

Budget

De kosten per dag in Thailand zijn een schijntje in vergelijking met het westen en eigenlijk geldt dit voor heel Zuidoost-Azië. In steden als Bangkok en de populaire toeristische eilanden zoals Koh Phi Phi, Phuket en Koh Phangan betaal je relatief gezien natuurlijk meer dan wanneer je minder bekende plekken bezoekt. Voor een paar euro verblijf je al in een simpel hostel en voor één euro kun je op straat een prima avondmaaltijd scoren!

Budget €20,- per dag
Standaard €30,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, eet je (bijna) altijd op straat en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

Thailand kent een relatief lang regenseizoen, maar het verschilt wel per regio wanneer dat is. De beste periode om naar Thailand te reizen, lees je hieronder per regio:

 

  • Noord-Thailand: oktober t/m april
  • Midden-Thailand: november t/m april
  • Zuid-Thailand: december t/m april

 

Hoewel dit qua temperatuur de beste maanden zijn om te reizen, zijn dit ook de drukste maanden. Zeker in het midden van Thailand kun je ook in juni en juli nog redelijk goed reizen. Bovendien zijn de prijzen in het regenseizoen nog een stukje gunstiger. In Noord-Thailand kan het in februari, maart en april ontzettend warm zijn. Als je die hitte wilt voorkomen, kun je het beste in oktober of november gaan. Als je bijvoorbeeld gebonden bent aan de schoolvakantie en je wilt in de zomervakantie naar Thailand, dan betekent dat zeker niet dat je een aantal weken non-stop regen hebt. In het regenseizoen regent het vaak gedurende een korte tijd heel hard. Daarna klaart het vaak weer op. Laat je dus zeker niet direct ontmoedigen als je graag in de zomer naar Thailand wilt. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Ook handig om te weten

Ga je voor het eerst naar Thailand? Blijf dan niet hangen in Bangkok. Hoewel de stad absoluut het bezoeken waard is, is de overgang van Europa naar Azië (en een stad als Bangkok in het bijzonder) behoorlijk heftig zijn. Je kunt er ook voor kiezen om eerst het land te verkennen en te eindigen met een paar dagen in Bangkok. Op die manier ben je ‘gewend’ aan het leven in Azië en weet je het hectische Bangkok ook meer te waarderen.

Artikelen over Thailand

Pin It on Pinterest