Turkije is letterlijk de grens tussen Europa en Azië en het is duidelijk te zien dat het land invloeden van beide continenten heeft. Turkije is meer dan alleen een mooie zonbestemming, je kunt er ook prima terecht voor avontuurlijke vakanties of een citytrip.

Hoofdstad     Ankara
Taal     Turks
Valuta     Turkse Lira (TL)
Landnummer     0090 / +90
Noodnummer     112
Hoogste punt     5.137 m (Ararat)
Visum    

Als je naar Turkije gaat, heb je een inreisvisum nodig. Deze kan je via internet bestellen voor 20 USD (ca. €17,-), of op de Turkse luchthavens kopen bij speciale e-Visa automaten voor €25,-. Je inreisvisum is 6 maanden geldig en hiermee mag je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. 

Je paspoort of identiteitskaart moet vanaf je opgegeven aankomstdatum nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Meer informatie hierover kan je bij de ambassades en consulaten van Turkije krijgen.

Vaccinaties    

Het is verstandig om je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, kan je je laten vaccineren tegen hepatitis Brabiës en schistosomiasis. Daarnaast worden er antimugmaatregelen aangeraden tegen malaria.

Reisadvies    

Bekijk het actuele reisadvies voor Turkije.

Vlag Turkije Dutchies Abroad

Budget

De prijzen in Turkije zijn over het algemeen een stuk lager dan in Nederland. De toeristische badplaatsen zijn hier een uitzondering op, hier betaal je vaak wat meer dan op andere plekken in het land. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen.

Budget €35,- per dag
Standaard €45,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

Beste reisperiode(n)

In de zomer is het in Turkije niet alleen heet, maar ook ontzettend toeristisch. Wil je de grote mensenmassa (en de hitte) ontlopen? Dan kun je het beste tussen begin mei en half juni, september of oktober naar Turkije afreizen. Het land is nog net zo prachtig en de zon schijnt volop, alleen de temperatuur is een stuk aangenamer! Regenen doet het met name van november tot februari, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist.

Artikelen over Turkije