Verenigd Koninkrijk

Blogs over

het Verenigd Koninkrijk

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over het Verenigd Koninkrijk? Scroll dan even verder.

Pub the Halfway House Edinburgh
Hotspot: The Halfway House in Edinburgh

Weggestopt in een van de steegjes van Edinburgh vind je een van de kleinste pubs van Schotland. De Halfway House is een traditionele pub met een paar kleine tafeltjes, knusse ‘booths’ en een kaart met slechts een handjevol lokale gerechten; een echte hotspot in Edinburgh De sfeer is er ongedwongen en je kunt er natuurlijk prima terecht voor een (lokaal)…

In het Verenigd Koninkrijk kun je terecht voor vrijwel ieder type vakantie. Van een citytrip tot een actieve wandelvakantie: hier kan het allemaal!
Vlag Verenigd Koninkrijk Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Londen
Taal: Engels
Valuta: Britse Pond (£)
Landnummer: 0044 / +44
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 1.345 m (Ben Nevis)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk

Voor het Verenigd Koninkrijk heb je als inwoner van de EU (nog) geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren. Wellicht dat dit na een eventuele Brexit anders is.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor het Verenigd Koninkrijk.

United Kingdom Dutchies Abroad

Budget

In het Verenigd Koninkrijk is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Nederland. In steden als Londen zijn bijvoorbeeld overnachtingen wel een stuk duurder dan op andere plekken. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de plek waar je naartoe gaat, kunnen de kosten voor het dagelijks leven iets hoger of juist lager uitvallen. Omdat ze in het Verenigd Koninkrijk met de pond betalen en je dus afhankelijk bent van een positieve wisselkoers, verschilt het soms behoorlijk wat je krijgt voor je geld.

Budget €45,- per dag
Standaard €55,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels, zul je soms zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je lekker uit eten.

De beste reisperiode(n)

Als je naar het Verenigd Koninkrijk reist, kun je maar beter voorbereid zijn op regen. Het weer slaat regelmatig om, zeker in Schotland wat één van de hoogste neerslagcijfers van heel Europa heeft. In Schotland hebben wij wel eens in hetzelfde uur hagel, regen, sneeuw en zon gehad. De beste reisperiode is in mei en juni. Maar ook in de zomer zijn de temperaturen vaak heel aangenaam (het is vrijwel nooit écht heet in het land).

Ook handig om te weten

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Hoewel het één land is, worden de aparte regio’s vaak als landen aangemerkt. In Schotland hebben ze bijvoorbeeld ook een eigen munt: de Schotse pond. Je kunt hier overigens ook met gewone ponden betalen. Leuk voor actievelingen: In Schotland kennen ze de Scottish Outdoor Access Code, waarin staat dat je vrijwel overal je tentje mag opzetten. In de rest van het Verenigd Koninkrijk is wildkamperen verboden.

Zoek

vliegtickets & accomodaties

Vind direct de goedkoopste vluchten en overnachtingen in het Verenigd Koninkrijk:

Booking.com
Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in het Verenigd Koninkrijk

Dutchies Abroad Kortingscode AirBnB groot