Zweden

Blogs over

Zweden

Ben je op zoek naar handige landeninformatie over Zweden? Scroll dan even verder.

Kungsleden Alesjaure meer
Fjällräven Classic 2018: een uniek avontuur in de Zweedse wildernis

Eindelijk was het zo ver. Bijna acht maanden nadat we ons hadden ingeschreven, mochten we op 18 augustus starten aan de Fjällräven Classic 2018. Met allebei een nét iets te zware rugzak, voldoende eten en een onbedwingbare kriebel om te gaan lopen stonden we om 16.00 uur te popelen aan de start in Nikkaluokta in het prachtige Zweeds Lapland.    De…

Outdoormaaltijd opwarmen tijdens een hike
Zo maak je zelf de lekkerste outdoormaaltijden!

Als je een meerdaagse hike gaat maken, zul je in veel gevallen zelf eten mee moeten nemen. En met de prijzen die je voor bijvoorbeeld lichtgewicht kant-en-klare maaltijden in outdoorwinkels betaalt, wordt dat best een prijzige aangelegenheid. Gelukkig kun je ook zelf je eigen outdoormaaltijden maken. Dat is niet alleen lekkerder én goedkoper, maar ook nog eens een stuk gevarieerder.   …

Genieten van de nationale parken in Zweden
5 redenen waarom Zweden een perfecte budgetbestemming is

De woorden ‘Zweden’ en ‘budget’ gaan voor veel mensen niet samen. Zweden staat dan ook zeker niet bekend als een budgetvriendelijke bestemming. Er is één uitzondering op die regel: ben je into natuur? Dan kan het land opeens een stuk vriendelijker zijn voor je portemonnee. De uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergen en vele meren maken van Zweden een fantastische outdoorbestemming waar…

Zweden staat bekend om zijn prachtige meren, uitgestrekte bossen en natuurlijk de Ikea. Het is een enorm groot land met maar liefst 29 nationale parken en 3500 natuurreservaten. Zweden is dan ook bij uitstek een land om met een tentje te ontdekken.
Flag Sweden Dutchies Abroad

Handig om te weten

Hoofdstad: Stockholm
Taal: Zweeds
Valuta: Zweedse Kroon (SEK)
Landnummer: 0046 / +46
Noodnummer: 112
Hoogste punt: 2.106 m (Kebnekaise)
Reisadvies: Bekijk het actuele reisadvies voor Zweden

Voor Zweden heb je als inwoner van de EU geen visum nodig. Je hebt wel een geldig paspoort of een geldige nationale identiteitskaart nodig om je te kunnen legitimeren.

Er zijn geen verplichte of aanbevolen vaccinaties voor Zweden. Alleen als je naar het zuiden van Zweden gaat, wordt aangeraden om je eventueel te laten vaccineren tegen tekenencefalitis. Afhankelijk van wat je precies gaat doen.

Een avondje bij Boulebar Tanto

Budget

In Zweden ligt het prijsniveau iets hoger dan in Nederland, maar een stuk lager dan dat in buurtland Noorwegen. Voornamelijk hotelovernachtingen en alcohol zijn in verhouding erg duur in Zweden. Dagelijkse boodschappen zijn iets duurder dan je gewend bent in Nederland, maar zelf koken is zeker een mooie manier om een vakantie naar Zweden betaalbaar te houden.

Budget €55,- per dag
Standaard €70,- per dag

De bovengenoemde budgetten zijn per persoon per dag. In de categorie ‘Budget’ verblijf je in eenvoudige hostels of op campings, zul je meestal zelf eten moeten klaarmaken en doe je goedkopere activiteiten. Bij het dagbudget ‘Standaard’ beschik je over een privékamer (eventueel in een hostel) en kun je af en toe lekker uit eten. Wil je dagelijks uit eten, dan stijgt het dagbudget behoorlijk

De beste reisperiode(n)

Zweden is een land waar elk seizoen zo haar charmes heeft. In de zomer gaat in het noorden voor een aantal maanden (!) de zon niet onder, wat een bijzondere ervaring is. In de wintermaanden heb je de kans om het Noorderlicht te zien en kun je er prachtige tochten maken met sledehonden. De zomers in Zweden kunnen fris en nat zijn, maar ook zonnig en aangenaam. De beste reistijd voor een actieve wandel- of fietsvakantie is mei t/m augustus.

Ook handig om te weten

In Zweden geldt het allemansrätt, oftewel het allemansrecht. Dit betekent dat je overal mag ‘rondzwerven’. Zolang je geen schade toebrengt aan de natuur of aan landbouwgewassen en de eventuele landeigenaar niet stoort, mag je overal wandelen, fietsen, zwemmen, varen, kamperen en niet-beschermde bloemen, paddenstoelen of bessen plukken. In de vijf grote meren en langs de hele kust mag je ook vissen. Leuk weetje: Zweeds en Noors is niet dezelfde taal, maar kent wel veel overeenkomsten. Noren en Zweden kunnen elkaar over het algemeen ook prima verstaan.

Zoek

vliegtickets & accomodaties

Vind direct de goedkoopste vluchten en overnachtingen in Zweden:

Booking.com
Of meld je aan voor AirBnB en vind unieke slaapplekken in Zweden

Dutchies Abroad Kortingscode AirBnB groot