Iedereen heeft er waarschijnlijk wel eentje in zijn hoofd of ergens genoteerd: een bucketlist. Wij zijn daar geen uitzondering op. De lijst wordt over het algemeen sneller aangevuld dan dat we ‘m kunnen afwerken, herkenbaar? Een groot deel van onze bucketlist bestaat uit verschillende mooie wandelroutes, waaronder de vijf uit dit artikel. We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën, dus vul de lijst vooral aan!

Fjällräven Classic

Onze reis door Scandinavië in 2016 smaakte dit naar meer. Naast de prachtige Lofoten eilanden, heeft ook Zweeds Lapland zeker een plekje in ons hart veroverd. De Kungsleden (het Koningspad) is een langeafstandspad van 425 km dat door dit geweldige gebied loopt. Op korte termijn is zo’n lange afstandspad helaas niet te doen voor ons, maar toen kwamen we de Fjällräven Classic tegen! De ‘originele’ Zweedse versie is een hike van 110 km, loopt voor een deel over de Kungsleden en is wél haalbaar voor ons. Sterker nog: onze zomerplannen voor volgend jaar staan al vast!

 

Alpe Adria Trail

De Alpe Adria Trail is een 700 km lange mooie wandelroute door Oostenrijk, Slovenië en en Italië. In Slovenië ben ik vaak in en rondom het Triglav gebergte geweest, maar dat gebied verveelt nooit. Er is nog zó veel meer indrukwekkends te zien in de omgeving en de aangrenzende landen, dat één of meerdere delen van deze trail hoog op ons verlanglijstje staan!

 

Hike bucket list - Alpe Adria Trail Triglav Nationaal Park
Triglav Nationaal Park
In Slovenië stikt het van de mooie wandelroutes
De Soča vallei, onderdeel van de Alpe Adria Trail

Combinatie van twee mooie wandelroutes: de Laugavegur Trail en de Fimmvörðuháls Trail

IJsland, bij wie staat deze Scandinavische parel niet op het verlanglijstje? Wij zijn hier geen uitzondering op. De Laugavegur Trail in Landmannalaugar is zo’n beetje de bekendste trail van IJsland en volgens National Geographic zelfs één van de mooiste ter wereld! Ondanks dat dit de drukst belopen trail van IJsland is, staat ie toch op onze bucketlist. De trail is 54 km lang, duurt gemiddeld 4 dagen en brengt je door de indrukwekkende bergen, de bekende hittebronnen en geisers, gletsjers, rivierkloven en zelfs een stukje bos.

 

Waar de Laugavegur Trail eindigt, begint de Fimmvörðuháls Trail. Een korte route van 23 km die in 1 of 2 dagen af kunt leggen, waarbij je tussen de Eyjafjallajökull gletsjer en de Mýrdalsjökull gletsjer door loopt. Voor ons een must-do wanneer we daar toch zijn!

 

The West Highland Way

Schotland, het land dat in alle seizoenen aantrekkelijk is, ondanks het wisselvallige weer. De West Highland Way is een relatief eenvoudige tocht van 152 km, waar de gemiddelde wandelaar zo’n 6 tot 9 dagen over doet. De route loopt van Milngavie bij Glasgow naar Fort William. De eerste helft van de route loopt over laag glooiend terrein, in het tweede gedeelte wandel je door de imposante Schotse Hooglanden, met als eindpunt Fort William dat aan de voet van de Ben Nevis ligt, de hoogste berg van Groot Brittannië. Als het even kan willen we het uitzicht vanaf deze berg dan ook gelijk meepikken!

 

De Haute Randonnée Pyrénéenne

De Haute Randonnée Pyrénéenne, de hoge route door de Pyreneeën is een wandeling van 800 km die over de Frans-Spaanse grens loopt. Je loopt vanaf de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse Zee of andersom. Of we de hele 800 km willen lopen? Het idee van een land helemaal via de bergen doorkruizen en van de ene naar de andere zee lopen… Het lijkt ons wel een geweldige uitdaging en een once in a lifetime experience waarvan het gaaf zou zijn om een keer gedaan te hebben!

 

 

Heb jij toevallig één van deze tochten gedaan of heb je andere een andere mooie wandelroutes die zeker een aanrader zijn? Vul onze lijst vooral aan!

26 Comments

 • Nicole Orriëns
  Posted 14 oktober 2017

  Ik ben niet zo van de bucket lists maar deze wandelingen spreken me wel aan!

 • Marcella
  Posted 14 oktober 2017

  Leuke wandelingen! Ik vond wandelen bij de Dolomieten in Noord Italië ook absoluut te gek!

  • Britte
   Posted 14 oktober 2017

   Prachtig gebied inderdaad!

 • Karin
  Posted 14 oktober 2017

  Tof!! Ijsland staat ook hoog op mijn lijst.
  En de GR20 in Corsica schijnt fantastisch te zijn!

 • Fleur
  Posted 14 oktober 2017

  Wat een mooie plekken zijn er toch om te gaan wandelen in Europa

  • dutchiesabroad
   Posted 15 oktober 2017

   Jup! Het is makkelijker om het lijstje aan te vullen als om ‘m af te werken!

 • S.J.Tuinstra
  Posted 14 oktober 2017

  Hou je een beetje van geschiedenis en archeologie, dan zou ik Hadrian’s wall path willen aanbevelen.
  Slechts 135 km, maar zeer de moeite waard. En mochten de oude stenen je minder aanspreken, de tocht loopt ook door schitterende delen van het Noord Engelse landschap. En als je moe begint te worden, is er altijd wel een gezellige pub te vinden!

  • dutchiesabroad
   Posted 15 oktober 2017

   Een stukje geschiedenis tijdens een mooie wandeling is altijd leuk! En zo’n pub binnen bereik is altijd lekker voor een break als je niet in de middle of nowhere zit 😀

 • Eva Cardol
  Posted 14 oktober 2017

  Ik heb nog nooit eerder een wandelvakantie gedaan, maar Scandinavië staat wel erggg hoog op de reislijst. Daar zou ik dan een mix van wandelen en rijden doen. En Ijsland! Ja ook heel gaaf.

  • dutchiesabroad
   Posted 15 oktober 2017

   Wij zijn vorig jaar in de zomer voor het eerst in Scandinavië geweest, dat smaakte zeker naar meer! We reisden toen per trein tussen alle gebieden. Supermooie routes en heel ontspannen, maar de volgende keer kiezen we toch de auto. Dat geeft toch meer vrijheid en je kan dan op veel meer plekken komen 🙂 Mocht je het leuk vinden, we hebben er een artikel over: http://www.dutchies-abroad.com/treinreizen-door-noorwegen-en-zweden/

 • Linda | travellersoftheworld
  Posted 14 oktober 2017

  Dit lijken mij stuk voor stuk prachtige wandelingen! Ik heb nog niet heel veel wandelingen gemaakt eigenlijk, maar in Europa vond ik de wandelingen bij Cinque terre echt heel mooi!

  • Juul
   Posted 15 oktober 2017

   We zijn nog nooit in Italië geweest om te wandelen, maar de ouders van Britte zijn wel bij Cinque Terre geweest. Prachtige kust daar!

 • Liset
  Posted 15 oktober 2017

  Wauw, wat ziet de Alpe Adria Trail er mooi uit! Maar 700 km? Ai, dat gaat hem niet worden voor mij, haha. Neem aan dat je dan tussendoor in tentjes slaapt? Die vallei ziet er ook zo mooi uit.

  • Britte
   Posted 15 oktober 2017

   Ja, die 700km in één hike zou ook voor ons behoorlijk pittig zijn! 😛 Je kunt ‘m ook in delen lopen of er heel veel tijd voor uittrekken. Een tentje is leuk en zullen we ook zeker meenemen, maar af en toe in een echt bed in een berghut is ook wel lekker 🙂

 • Laura Martens
  Posted 15 oktober 2017

  Heel leuk geschreven. Ik zou echt graag naar die eerste plek willen zeg. Mooi zo met dat water! Mijn vriend en ik hebben ook nog wel een heel lijstje.

  • Juul
   Posted 15 oktober 2017

   Dankjewel! 😀 Bedoel je de Fjällräven Classic of de foto van de Alpe Adria Trail? 🙂

 • Evelyne
  Posted 15 oktober 2017

  Ik ben niet zo voor het wandelen, maar een prachtige streek wil ik steeds bezoeken. Fotografisch moet het er prachtig zijn!

 • Verena
  Posted 16 oktober 2017

  Ik ben totaal niet van het wandelen, maar ik zou toch heel graag in die gebieden willen lopen. Wat prachtig!

 • Lien
  Posted 16 oktober 2017

  Stuk voor stuk prachtige wandelingen denk ik! Op een aantal plaatsen ben ik al geweest, al was het dan misschien niet om te wandelen. De wandeling op de Lofoten staat op mijn lijstje!

 • Jantina
  Posted 21 oktober 2017

  Die Fjallraven Classic, die staat nu ook op mijn lijstje dankzij jou. Lofoten wilden we toch nog een keer doen. We waren er een paar jaar geleden en het was daar zo mooi! <3

  • Juul
   Posted 21 oktober 2017

   Ha wat leuk! Wie weet zien we elkaar daar volgend jaar 😉

 • Bianca
  Posted 10 november 2017

  In Amerika zoek ik altijd wandelingen uit om te maken, maar in Europa doe ik dat eigenlijk te weinig. Misschien volgend jaar tijdens een Europese road trip. De Soča vallei ziet er geweldig uit. Daar zou ik graag eens willen kijken.

 • Aniek
  Posted 14 november 2017

  De Meraner Höhenweg vond ik gaaf! Ik heb er dan ook heel wat blogs over geschreven 😉 Ik ben zelf erg benieuwd naar IJsland en Schotland, lijkt me prachtig om daar te hiken!

 • Berdorf
  Posted 18 november 2017

  Een beetje dichter bij huis en iets minder spannend: Mullerthal trail in Luxemburg – 112 kilometer.

  De Haute Randonnée Pyrénéenne ziet er spectaculair uit, maar daar moet je toch al gauw 3 maand vakantie voor nemen denk ik 😮

  • Juul
   Posted 18 november 2017

   Staat genoteerd, dankjewel! 😀 De HRP is een hele lange inderdaad…maar in meerdere keren lopen is ook een mogelijkheid 🙂

Leave a comment